Tunnetko talvirengastarpeesi? - Stadin Fixus

Talvirengassesonki lähestyy kovaa vauhtia. Alla on esittelyt Fixus-ketjun myydyimmistä rengasmalleista ominaisuuksineen. Tiedätkö, mikä on juuri sinulle sopivin rengas?

talvirengasesittelyt vaaka hankook

Hankook

Hankook on maailman kuudenneksi suurin rengasvalmistaja, jonka tuotantolaitokset Aasiassa ja Euroopassa tuottavat tällä hetkellä vuosittain yli 100 miljoonaa rengasta. Hankook-renkaiden kaikissa kehitys- ja tuotantovaiheissa hyödynnetään viimeisintä teknologiaa niin materiaalien, valmistamisen, suunnittelun kuin testauksenkin suhteen. Helmikuussa 2017 Hankook Tire avasi uuden talvirenkaiden testikeskuksen Ivaloon. Objektiiviseen, mittalaitteilla tapahtuvaan testaamiseen tarkoitettu rata on rakennettu täysin suoraksi vailla korkeuseroja, jotta testiautojen mittatulokset olisivat aina vertailukelpoisia keskenään. Uusimpien rengasmallien suunnittelun vahvana vaikuttajana ovatkin Ivalon testiradalta saadut kokemukset ja mittaustulokset. Missä muuallakaan talvirenkaat tulisikaan testata ja kehittää haastamaan Suomen talvea kuin paikan päällä!

Winter i*Pike RS2

Testimenestyjä RS+:n parhaat ominaisuudet on säilytetty ja tuotu nippu uusimpia teknologioita luomaan uusi nastarenkaiden standardi. Nastan muotoa ja mittoja muuttamalla RS2:een on saatu sijoitettua entistä enemmän nastoja, ja suurimmassa koossa määrä on jo huikeat yli 200 kpl. Myös kitkapinnan muodostavia lamelleja on pituussunnassa saatu lisättyä 23 % suurempien keskipalojen ansiosta. Lumi- ja jääominaisuudet eivät siis varmasti jätä pulaan tänäkään talvena. Nastoja renkaassa on renkaan koosta riippuen huimat 166–211 kpl.

Sopii sinulle, jos…
vaadit renkailta turvallisuutta ja ensiluokkaista lumi- ja jääpitoa haastaviin talviolosuhteisiin.

Winter i’Cept IZ2

Hankookin IZ2:n suunnittelussa on keskitytty etenkin lumi- ja jääpidon parantamiseen. Renkaan jääpito on peräti 10 % edeltäjäänsä parempi, ja lamellien määrää on lisätty pituussuunnassa 23 % ja vaakatasossakin 15 %. Renkaan käsiteltävyys on saanut ryhtiä yhtenäisellä nuolenmuotoisella keskirivalla, joka takaa myös parhaan veden ja sohjon poiston renkaan alta. Syvätkään urat renkaassa eivät auta, jos ne pakkautuvat täyteen lumesta ja tukkivat kuviopinnan. Tässä renkaassa lumenmurskaimen tavoin toimivat hampaat kuviopohjassa rikkovat paakkuuntunutta lunta väsymättä pitäen lumipidon optimaalisena.

Sopii sinulle, jos…
vaadit renkailta hiljaisuutta, ajomukavuutta ja satojen lamellien takaamaa erinomaista pitoa pohjoismaisiin talviolosuhteisiin.

Winter i*Pike LV

Seuraavan polven pakettiautojen nastarengas, jonka nastamäärä on maksimoitu optimaalisella sijoittelulla. Teräväreunaiset Torx-nastat ovat kotimaista tekoa ja takaavat huippuluokan jääpidon. Aggressiiviset, paloja halkovat V-viilteet yhdistettynä entistä suurempaan palamäärään luovat erinomaiset pito-ominaisuudet lumella ja erityisesti jäällä. Maksimipitoa maksimikuormalla!

Sopii sinulle, jos…
haluat pakettiautoosi uusimmalla rengasteknologialla valmistetut nastarenkaat, jotka kestävät ajoa painavilla kuormilla pidosta, ajomukavuudesta ja turvallisuudesta tinkimättä.

talvirengasesittelyt vaaka laufenn

Laufenn

Laufenn perii teknologiansa suoraan Hankookin lippulaivamalleilta erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Laufennin Suomen debyytti 2017/2018 -kauden talvirenkailla onnistui loistavasti, ja rengas sai erinomaisen käyttäjäpalautteen. Valikoima on sittemmin täydentynyt pohjoisen talveen suunnitellulla kitkarengasmallilla, jonka kehityksessä on hyödynnetty Hankookin omaa testikeskusta Ivalossa. Laufennin renkaissa pyörää ei ole keksitty uudelleen, vaan ne perivät innovaationsa suoraan Hankookin menestyneiltä pintamalleilta.

I Fit Ice

I Fit Ice -nastarenkaan esikuvana on Hankookin I*Pike RS+, joka saavutti parhaat kierrosajat niin lumi- kuin jääradoilla Tekniikan Maailman suuressa talvirengastestissä vuonna 2017. Pito-ominaisuudet on optimoitu syvällä 3D-muotoillulla lamelloinnilla, joka minimoi kuviopalojen liikkeen. Kosketuspinta tiehen pysyy näin aina optimaalisena taaten erinomaisen käsiteltävyyden. Kuuteentoista yksilölliseen linjaan sijoitetut nastat takaavat maksimaalisen pidon ja jarrutusvoiman jäisissä olosuhteissa.

Sopii sinulle, jos…
haluat luotettavan rengasvalmistajan valmistamat, suomalaisella nastalla nastoitetut ja Suomessa testatut talvirenkaat, joissa hinta ja laatu todella kohtaavat.

I Fit IZ

Kitkarengas I Fit IZ:n tapauksessa taas koko pintamalli on lainattu suoraan Hankookin kitkarengasmallista, joten kehuttu jääpito ei ole syntynyt sattumalta. Kynnen muotoiset 3D-leikkaukset renkaan keskirivassa purevat erinomaisesti lumisiin ja jäisiin teihin. Uusi, talviolosuhteisiin suunniteltu kumiseos varmistaa tehokkaan pidon kovimmillakin pakkasilla. Pintakuvion siperianhuskyn jalanjälkeä jäljittelevä kuviointi tuo renkaaseen erinomaisen vetopidon ja suuntavakauden vaikeissakin olosuhteissa. Rengas on turvallinen myös vesikelillä, sillä pienet, vettä absorboivat reiät renkaan kuviossa toimivat pumpun tavoin maksimoiden ajettavuuden loskaisissa ja märissä ajo-olosuhteissa.

Sopii sinulle, jos…
etsit ajomukavuutta sekä hyvää talvipitoa kaikkiin käänteisiin. Kevyempään budjettiin erinomaiset renkaat pohjolan lumisille teille.


Varaosaliikkeet

Suomenoja

Autonvaraosa Fixus
Espoo

Suomalaistentie 5
02270 Espoo
Avoinna
Ark. 09:00 - 16:30
La   Ei Auki

Puh. 010 - 650 500

Konala

Autonvaraosa Fixus 
Konala

Ristipellontie 14
00390 Helsinki
Avoinna
Ark. 09:00 - 16:30
La   Ei auki

Puh. 010 - 650 530

Malmi

Autonvaraosa Fixus 
Malmi

Turvekuja 1
00700 Helsinki
Avoinna
Ark. 08:00 - 16:00
La   Ei auki

Puh. 010 - 650 540

Herttoniemi

Autonvaraosa Fixus 
Herttoniemi

Mekaanikonkatu 7
00880 Helsinki
Avoinna
Ark. 08:00 - 16:00
La   Ei auki

Puh. 010 - 650 550